Sharing ideas on Risk, Human Performance, Teams and Leaders

Virus

LESSONS FROM COVID-19

The Science. Medicine. Technology & People
2nd JUNE 2020: 12–15.00 BST
midday, june 2, join us via zoom  for 3 hours of
LESSONS FROM COVID-19 - A FREE, VIRTUAL CONFERENCE
The Science, Medicine, Technology and People

Risky Business Events, in collaboration with The BMJ and Great Ormond Street Hospital, supported by the Medical Protection Society, have partnered to create this free, virtual conference for the multidisciplinary teams in the pandemic frontline.

The idea of the event is to provide front-line clinical professionals who have been working flat out and exhausted with a succinct latest update on the science, the medicine, the technology and the people (well being) with respect to the Covid-19 crisis.

We anticipate this event to be very popular so encourage you to book as soon as possible to guarantee your virtual seat.

 

BOOK YOUR PLACE
OUTLINE OF TALKS

The Science

Information overload has never been worse. Who can keep up with the literature while working long, often emotionally charged shifts? Our experts sum up the latest on the virus, drug trials, vaccines and what predictive modelling tells us to expect next.

The Medicine

Senior doctors and nurses share lessons on how their clinical care of Covid patients continues to evolve, and how compassionate care for patients and families remains possible, despite the obstacles.

Technology

How video conferencing has transformed healthcare, what are the risks? hacking and cyber-security, latest update on the tracing app and how Formula 1 raced from cars to ventilators.

People

Experts advise on how best to support staff, patients and families as we travel through uncharted territory. Ideas are shared from other industries such as The Wingman Project being run in big hospitals by frontline BA crew. The increased mortality in our BAME communities will also be discussed and the challenges of risk assessing our staff.

SCHEDULE OF TALKS
12:00 - 12:05
5 MINS
Opening and Welcome
Charlie Stayt & Katie Derham
12:05 - 12:12
7 MINS
Opening Address from Matthew Shaw
Matthew Shaw, CEO of Great Ormond St Hospital
12:12 - 12:19
7 MINS
The Science: The Virus - Latest Update on Pathophysiology
Judy Breuer, Professor of Virology at UCL
12:19 - 12:26
7 MINS
The Science: The Vaccine - How This Acts and When Available
Dr Katrina Pollock, Senior Clinical Research Fellow in Vaccinology at Imperial College London
12:26 - 12:33
7 MINS
The Science: Clinical Trials - What We Know & The Pipeline
Martin Landray, Co-chief Investigator of the RECOVERY Trial
12:33 - 12:40
7 MINS
The Science: Modelling - What Can We Expect Next
Adam Kucharski, Mathematician and Epidemiologist at the London School of Hygiene & Tropical Medicine
12:40 - 12:47
7 MINS
The Science: Public Health - What Should We Be Doing
Allyson Pollock, Academic and Public Health Doctor
12:50 - 13:05
15 MINS
The Medicine ICU Panel Discussion - What Have We Learnt
Nick Hart, Joint Clinical Director at Guy's and St Thomas NHS Foundation Trust; Ramani Moonesinghe, Consultant in Anaesthetics and Critical Care Medicine at University College London Hospitals; Rebecca Smith, Senior Sister in Critical Care
13:05 - 13:12
7 MINS
The Medicine: Transformation of General Practice
Martin Marshall, Chair of RCGP Council and Professor of Healthcare Improvement at UCL
13:12 - 13:19
7 MINS
The Medicine: Has COVID changed the doctor-patient relationship forever?
Dr Pallavi Bradshaw, Medicolegal Lead, Risk Prevention at Medical Protection Society
13:19 - 13:26
7 MINS
The Medicine: Paediatric Multisystem Inflammatory Syndrome
Dr Alasdair Bamford, Consultant in Paediatric Infectious Diseases
13:30 - 13:37
7 MINS
The Technology: The Rise of Zoom
Magnus Falk, Digital and Technology Leader, CIO Advisor at Zoom
13:37 - 13:44
7 MINS
The Technology: Cybersecurity
Jessica Barker, Leader in the Human Nature of Cyber Security
13:44 - 13:51
7 MINS
The Technology: An Update from the CEO of NHSX
Matthew Gould, CEO of NHSX
13:51 - 13:58
7 MINS
The Technology: Formula 1 to Ventilators
Pat Symonds, Chief Technical Officer at Formula One
14:02 - 14:09
7 MINS
The People: Diversity and Risk
Yvonne Coghill, Director - NHS Workforce Race Equality Standard
14:09 - 14:16
7 MINS
The People: The Science of Wellbeing
Laurie Santos, Professor of Psychology and Head of Silliman College at Yale University
14:16 - 14:23
7 MINS
The People: Project Wingman - Creating First Class Lounges
Captain Dave Fielding, British Airways Pilot
14:23 - 14:33
10 MINS
What Might Healthcare Look Like Post Covid?
Don Berwick, President Emeritus at the IHI, former advisor to Barack Obama
our speakers
Matthew Shaw

Matthew Shaw

VIEW PROFILE

Chief Executive Officer at Great Ormond Street for Children NHS Foundation Trust

Fiona Godlee

Fiona Godlee

VIEW PROFILE

Editor in Chief of the BMJ

Martin Marshall

Martin Marshall

VIEW PROFILE

Chair of RCGP Council and Professor of Healthcare Improvement at UCL

Laurie Santos

Laurie Santos

VIEW PROFILE

Professor of Psychology and Head of Silliman College at Yale University

Magnus Falk

Magnus Falk

VIEW PROFILE

Digital and Technology Leader, CIO Advisor at Zoom

Yvonne Coghill

Yvonne Coghill

VIEW PROFILE

Director - NHS Workforce Race Equality Standard

Nick Hart

Nick Hart

VIEW PROFILE

Joint Clinical Director at Guy's and St Thomas NHS Foundation Trust

Ramani Moonesinghe

Ramani Moonesinghe

VIEW PROFILE

Consultant in Anaesthetics and Critical Care Medicine at University College London Hospitals

Dave Fielding

Dave Fielding

VIEW PROFILE

British Airways Pilot, Project Wingman supporting hospitals with first-class lounge experience

Adam Kucharski

Adam Kucharski

VIEW PROFILE

Mathematician and Epidemiologist at the London School of Hygiene & Tropical Medicine

Allyson Pollock

Allyson Pollock

VIEW PROFILE

Academic and Public Health Doctor

Pallavi Bradshaw

Pallavi Bradshaw

VIEW PROFILE

Medicolegal Lead, Medical Protection Society

Hosted by Charlie Stayt

Hosted by Charlie Stayt

VIEW PROFILE

BBC News Presenter

Hosted by Katie Derham

Hosted by Katie Derham

VIEW PROFILE

Radio and TV Presenter

Pat Symonds

Pat Symonds

VIEW PROFILE

Chief Technical Officer, Formula One

Jessica Barker

Jessica Barker

VIEW PROFILE

Leader in the Human Nature of Cyber Security

Matthew Gould

Matthew Gould

VIEW PROFILE

CEO of NHSX

Anna Duda

Anna Duda

VIEW PROFILE

Personal Trainer and Fitness Instructor

Don Berwick

Don Berwick

VIEW PROFILE

President Emeritus at the IHI, former advisor to Barack Obama

Alasdair Bamford

Alasdair Bamford

VIEW PROFILE

Consultant in Paediatric Infectious Diseases

Martin Landray

Martin Landray

VIEW PROFILE

Co-chief Investigator of the RECOVERY Trial

Katrina Pollock

Katrina Pollock

VIEW PROFILE

Senior Clinical Research Fellow in Vaccinology at Imperial College London

Judy Breuer

Judy Breuer

VIEW PROFILE

Professor of Virology at University College London

Rebecca Smith

Rebecca Smith

VIEW PROFILE

Senior Sister in Critical Care at the Royal London Hospital

Please note the above agenda may be subject to change